Marriage Course

op

Maken jullie al tijd voor elkaar? Wanneer hadden jullie voor het laatst een goed gesprek? Wat zouden jullie graag willen verbeteren in je relatie? Maak tijd voor elkaar met een Marriage Course: zeven avonden uit mét diner voor twee.

Tijd voor elkaar” blijkt de sleutel voor gelukkige relaties.
Dit was de kop van een artikel in het Nederlands Dagblad op 20 juni jl.
Jonge stellen met kinderen maken het minst tijd voor elkaar, zo blijkt uit een groot, representatief onderzoek onder mensen met een vaste relatie. Bovendien geven ouders van jonge kinderen hun relatie een lager cijfer, namelijk een 7,6. Wanneer er geen kinderen zijn of ze zijn het huis uit, is de gemiddelde score aanzienlijk hoger (8,3). Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat veel partners vaker gezamenlijke activiteiten willen ondernemen en beter met elkaar willen praten dan nu het geval is. Ook goede seks is een van de meest genoemde wensen.
Misschien herken je er iets van in je eigen relatie. Of je nu wel of niet jonge kinderen hebt: voor je het weet is je week gevuld en blijft er nauwelijks tijd over om je man of vrouw echt te ontmoeten. Het kan ook zijn dat je in relatie in een nieuwe fase komt, door een verhuizing of doordat je kinderen de deur uitgaan of je gaat met pensioen. Redenen om tijd voor elkaar te nemen.De Marriage Course bestaat uit 8 avonden (inclusief de informatieavond). De focus ligt op jullie twee. De cursus doe je tegelijk met andere stellen, maar het gesprek over de thema’s voer je altijd alleen maar met z’n tweeën, dus niet in de groep!!

Elke avond bestaat uit een diner voor twee. Zo kun je ongestoord bijpraten met je partner en genieten van heerlijk eten. Na het eten kijk en luister je naar de inleiding. Die bestaat uit het bekijken van delen van de video over het thema en voorbeelden/uitleg van de cursusleiders, waarna je hier met je man of vrouw over verder praat.

De thema’s, die aan de orde komen zijn:

  1. Sterke fundamenten leggen
  2. De kunst van communicatie
  3. Conflicten oplossen
  4. De kracht van vergeving
  5. De impact van familie -verleden en heden
  6. Goede seks
  7. Liefde in actie


Om een indruk te krijgen van hoe een cursusavond eruit ziet wordt er een informatieavond gehouden op 18 september van 20.00 uur – 21.30 uur in de Evangelische Gemeente Enschede, Heidestraat 9.

De cursus zelf vindt plaats bij Captain Jack in Buurse op de volgende woensdagavonden: 16 oktober 2019, 6 november 2019, 20 november 2019, 15 januari 2020, 29 januari 2020,12 februari 2020 en 26 februari 2020. Deze avonden starten om 19.00 uur met een diner en eindigen om stipt 22.00 uur.


Wil je meer weten?

Opgeven kan nu al of op de informatieavond via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook graag opgeven voor de informatieavond via ditzelfde mailadres

Youtube:  Wat is de Marriage Course?

<< Terug naar Home