Elim voedselhulp

Werkgroep Elim is een initiatief vanuit ‘De Schuilplaats.’ De werkgroep zet geloof en woorden om in daden en wil echt iets doen voor de medemens. Geïnspireerd door ons geloof in de Here Jezus Christus, is de voedselhulp opgezet. Werkgroep Elim biedt materiële en immateriële steun aan gezinnen, alleenstaanden en ouderen in Enschede die leven onder het bestaansminimum. De werkgroep bestaat geheel uit vrijwilligers en houdt zich bezig met het verspreiden van voedselpakketten.

Mag het ietsje meer zijn?

Vanuit onze identiteit willen wij, naast een voedselpakket, de ontvangers ‘ietsje meer’ aanreiken. Dit doen wij door middel van het kleinste onderdeel van elk voedselpakket: een kaartje met een Bijbelteksttekst. In de Bijbel staat "De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God" (Mattheus 4:4).

Waarom werkgroep Elim?

Door de toenemende werkloosheid en bezuinigingen op sociale uitkeringen is het aantal mensen dat onder het bestaansminimum leeft drastisch toegenomen. Uitkeringsgerechtigden en mensen met een minimuminkomen kunnen steeds moeilijker het hoofd boven water houden. Een flink deel van deze mensen komt in aanraking met schuldhulpverlening.


Voor wie?

De voedselpakketten, die een keer per maand uitgedeeld worden, zijn bedoeld als tijdelijke noodhulp voor mensen die voor korte of langere tijd financieel niet rond kunnen komen. Om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor een pakket wordt rekening gehouden met het besteedbaar bedrag dat overblijft na aftrek van de kosten van huur, energie en verzekeringen.

Aanmelden

Eén van de voorwaarden voor de steun van Elim is dat mensen contact hebben met een kerkelijk/pastoraal werker en/of begeleid worden door een instelling zoals maatschappelijk werk, reclassering of schuldhulpverlening. Bij uitzondering kan hiervan worden afgeweken. Het voedselpakket is bedoeld als tijdelijke steun tot er een oplossing is gevonden voor de noodsituatie. Denkt u in aanmerking te komen voor een voedselpakket, dan kan uw hulpverlener bij de werkgroep Elim per mail een aanvraag indienen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkgroep Elim

Elim ontvangt de producten voor de voedselpakketten met name van leden uit de Schuilplaats. Uiteraard ontvangen wij ook graag producten en donaties van mensen en organisaties die zich door dit initiatief aangesproken voelen. Uw bijdrage wordt direct gebruikt ten gunste van de doelgroep.

IBAN-nummer : NL09RABO0317232282

Gemeente van Gedoopte Christenen Enschede

o.v.v. 'Elim Voedselpakketten'

Giften zijn fiscaal aftrekbaar.