BartMarthe-2

Wauw! Wat goed, bijzonder, adembenemend gaaf om steeds weer opnieuw te mogen zien dat God onze Vader wil voorzien in alles wat we nodig hebben en meer! Dat we zeggen 'God wil', is omdat we tijdens onze training er weer bewust van zijn gemaakt dat God niet voorziet omdat we dat nodig hebben of omdat Hij de laatste is waar we komen smeken. Of omdat het misschien een soort van de plicht is van een Vader. Maar omdat God onze Voorziener wil zijn. Hij verlangt er naar om voor ons te zorgen, en dat doet Hij op heel bijzondere wijze. Dat is zo gaaf!!

De afgelopen periode hebben we opnieuw mogen leren om volledig op Hem te vertrouwen. Met onze gezondheid, de financiën en met visums. Allemaal spannende dingen, maar we hebben gezien dat God onze Vader voor ons zorgt.

Op maandag 10 juli zijn we begonnen met onze tweede training bij FCE, de Discipleship Mission Training (DMT) Advanced. Een vervolg op onze vorige training: DMT Foundation. De eerste training is vooral gericht op het (beter) leren kennen van Jezus, de tweede training om Jezus bekend te maken. Dit discipelschap proces stopt natuurlijk niet op de laatste dag van de training. Het Hem kennen en bekend maken is iets wat deel is van onze levens als volgelingen van Hem.

De eerste drie weken zaten we vooral in de klas. Een keer ging het over luisteren naar God en Hem gehoorzamen. Deze twee dingen zijn niet van elkaar te scheiden. Vanuit onze Westerse achtergrond zijn we gewend om te luisteren en dan zelf te besluiten of we er wat mee doen. Maar vanuit een Bijbels perspectief kun je pas zeggen dat je geluisterd hebt nadat je gehoorzaam bent geweest aan dat wat je verteld is.

We hebben geleerd over roeping, interculturele communicatie (zie filmpje 'Ibenga' op de website voor een

daarvoor.

Maar ondanks de situatie in het land mochten we grote gastvrijheid ervaren! Dit hadden we nog nooit op deze manier meegemaakt. We zijn overal verwelkomd met grote vreugde, gezelligheid en goede gesprekken en... tafels vol met verrukkelijk eten! Kip, maïspap, rijst, patat, mayonaise, tilapia, nog andere vis, gebakken banaan, groentes alles heerlijk gekruid en niet te vergeten de Fanta en Cola! Een prachtig aspect van de Congolese cultuur, maar zo jammer dat het maar voor een klein deel van de bevolking mogelijk is om zoiets voor te bereiden... Zo onnodig, want Congo heeft de potentie om iedereen van voedsel te voorzien! Bid mee dat Congo mag uitleven waarvoor God het land gemaakt heeft!

Als team hebben we elke dag gebeden voor het land. Maar ook voor onze eigen landen, ook voor Nederland. Vanuit TFC kregen we gebedspunten aangereikt en we hebben een bijzondere tijd in gebed doorgebracht,. Het was geweldig om voor Nederland, maar ook voor jullie als “lichtende sterren” te mogen bidden.

Al met al was dit verblijf in Congo een bijzondere ervaring en we hopen nog eens terug te gaan. FCE is al jaren betrokken in Congo en er is alweer een vervolgbezoek gepland.

Met ons gaat het op dit moment goed. In het begin moest ons lichaam zich even aanpassen aan de omgeving, maar daar waren we vrij snel overheen. Helaas kreeg Marthe een paar dagen later Malaria. Gelukkig kon ze snel met de medicatie starten en ze is nu weer gezond.

Op dit moment zitten we in de bus naar Kalungu, een trainingscentrum van FCE in het noorden van Zambia. Hier zullen we de volgende zes weken verblijven en ons vooral richten op het bezoeken van de omringende gemeenschappen en Jezus daar bekend maken. We genieten van deze training, vooral omdat we veel in de praktijk bezig zijn.

Bedankt voor jullie betrokkenheid en ondersteuning, we houden jullie op de hoogte!

Hartelijke groet van Bart & Marthe.

Meer informatie over Bart & Marthe >>  via deze link