BartMarthe-2

Beste broeders en zusters in Enschede!

Een bericht vanuit het warme en droge Zambia. De regen is in aantocht, maar totdat het zover is, is het vooral heel erg warm! We doen het daarom rustig aan, alles gaat op een Afrikaans tempo. We proberen vooral niet te snel te lopen, want na twee stappen staat het zweet al op de rug.

De afgelopen drie weken zijn we in Malawi geweest. We hadden een vol en afwisselend programma. Het hoogtepunt was voor ons om een discipelschap traject te lopen met een jong echtpaar (Patrick en Sandy en hun 4 maanden oude baby.) Drie keer per week zijn we bij hen langs gegaan om samen in de schaduw te zitten praten, samen te koken of af te wassen, te bidden of te zingen en om samen Bijbelstudie te doen.

Hierdoor konden wij in praktijk brengen wat we in de afgelopen weken van training hebben geleerd.

Maar, we hebben dit niet gewoon als een opdracht gezien, maar als

een waardevolle manier om van Jezus te kunnen getuigen en een nieuwe vriendschap op te bouwen.

Verder zijn we naar scholen geweest waar we in toneelstukjes en lessen mochten getuigen over wat God in onze levens gedaan heeft en ook in hun leven wil doen. Onze focus lag vooral op de verantwoordelijkheid die wij als christen hebben om niet alleen in Jezus te geloven, maar om Hem ook dagelijks te volgen, Zijn Woord te lezen en te doen, en ons geloof te delen met anderen.

Ook zijn we naar een ziekenhuis geweest, waar we heel warm werden ontvangen. Daar hebben we met de patiënten gebeden en gezongen.

Op een ochtend hebben we een “hike-tocht” (rugzaktocht door de natuur) gemaakt naar Livingstonia. Hier werd eind 1800 een zendingspost opgericht door mensen die geïnspireerd waren door David Livingstone. Nu, ruim 150 jaar later, stonden wij op dezelfde plek en kunnen we nog steeds de vrucht zien van zijn bereidheid om toen, in 1840, naar Gods roepstem te luisteren en te gaan!

Toch was het voor ons teleurstellend om te merken dat er door de generaties heen veel Bijbelkennis verloren gegaan is.

Wij genieten van onze training en beginnen steeds meer te zien hoe waardevol het is om op deze manier nog meer toegerust te worden voor het werk waarvoor God ons geroepen heeft!

De training loopt bijna ten einde, 3 december zullen we afsluiten. Dan vliegen we naar Nederland voor ons verlof tot 10 januari. We zullen een tijdje in Haulerwijk zijn, bij de familie en gemeente van Marthe. En natuurlijk ook in Enschede bij de familie en gemeente van Bart. Ook zijn we enige tijd in een vakantiewoning in Sibculo. We hopen jullie in de gemeente te ontmoeten!.

Als we in januari terug zijn hopen we D.V. als FCE stafleden in Zuid Afrika aan de slag te kunnen gaan.

Gebedspunten :

- Wilt u meebidden dat we opnieuw een visum voor Zuid Afrika zullen krijgen, deze gaan we in december aanvragen.

- Wilt u meebidden voor de christenen in Malawi, dat zij honger mogen krijgen naar Gods Woord, zodat ze de waarheid mogen kennen en niet zullen afdwalen.

Bedankt voor jullie betrokkenheid en ondersteuning, we houden jullie op de hoogte! Hartelijke groet en Gods zegen, Bart & Marthe. www.fllw.nl

 

 

 

Hartelijke groet van Bart & Marthe.

Meer informatie over Bart & Marthe >>  via deze link