STORM

Wist u dat een arend een storm voelt aankomen, lang voordat hij uitbarst? De arend vliegt dan naar een hoge plek en wacht tot het gaat waaien. Als de storm losbreekt, houdt hij zijn vleugels zo dat de wind hem meevoert en boven de storm uittilt. Terwijl de storm woedt, zweeft de arend er hoog boven. De arend ontvlucht de storm niet, maar gebruikt deze om hoger te komen. Hij laat zich optillen door de winden van de storm.

Wanneer de stormen van het leven ons treffen, en dat overkomt ons allemaal, kunnen we er bovenuit stijgen door onze gedachten te richten op God en op Hem te vertrouwen. We hoeven niet te bezwijken onder de stormen. Gods kracht tilt ons er bovenuit als we Hem, Die de stormen bedacht heeft, de kans geven. Met Gods hulp kunnen we ons mee laten voeren met de stormwinden die ziekte, verdriet, tegenslagen en teleurstellingen in ons leven brengen. We kunnen hoog boven de storm zweven.

Bedenk dit: het zijn niet de lasten van het leven die ons naar beneden drukken, maar de manier waarop we ermee omgaan. In de Bijbel staat: maar wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht, hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.

Een lieve groet,

Janny Flik