kidsKinderen hebben bij God een bijzondere positie en om die reden ook bij ons. Wij willen kinderen op jonge leeftijd op hun eigen niveau kennis laten maken met de liefde van God en zijn Zoon Jezus Christus met de bijbel als uitgangspunt. Hierdoor leren ze de Here God kennen in de hoop dat ook de kinderen ervoor kiezen om hun leven met Hem te leven. Daarnaast is het fijn dat de kinderen elkaar goed leren kennen en als hechte groep de verschillende jeugdgroepen van de Schuilplaats doorlopen.

 

Het programma op de zondagsschool bestaat uit verschillende onderdelen. We zingen, maken muziek, bidden, lezen de bijbel en knutselen of verwerken op een andere manier het thema van die ochtend.

De zondagsschool bestaat uit 60 kinderen, daarnaast mogen we ook regelmatig gastkinderen verwelkomen.
Verder organiseren we eens per jaar een slotfeest en vieren we het kinderkerstfeest in december.
De zondagsschool zingt op de eerste zondag van de maand in de ochtenddienst twee liederen. Deze liederen worden op de zondagen ervoor geoefend.
Doelstelling
Op de zondagsschool vertellen we over de liefde van God en Zijn Zoon Jezus Christus. Er worden verhalen uit het nieuwe en het oude testament verteld, hierbij werken we met thema’s. Ieder thema wordt in 8 tot 10 weken behandeld. De methode komt van Stichting Timotheüs.  Met een tweejarig lesprogramma per groep, bieden we een goed en leerzaam programma aan op eigen niveau. Op deze manier komt de hele Bijbel in acht jaar tijd aan bod.

Zondagsschoolgroepen en leiding
De zondagsschool is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 ¼ tot 12 jaar. We werken in 4 groepen verdeeld binnen het gebouw.

•    Peutergroep (kinderen van 2 ¼-4 jaar)handen
•    Onderbouw(basisschoolgroep 1&2)
•    Middenbouw (basisschoolgroep 3,4,5)
•    Bovenbouw (basisschoolgroep 6,7,8)


CompassionSpaardoel: Sponsor een kind
De kinderen nemen iedere zondag een bijdrage mee voor een zendingsdoel. Sinds twee jaar steunen we Stichting Compassion (Sponsor een kind). De Zondagsschool sponsort Juliana uit Uganda. Een meisje van 7 jaar oud. De kinderen zijn hier erg enthousiast over.  Op deze manier leren ze al vroeg geld af te staan voor de zending. Naast een vaste bijdrage per maand, doneert de zondagsschool twee keer per jaar een bedrag voor nuttige cadeaus in Uganda.

De algehele leiding van de zondagsschool is in handen van Erik Neurink, voor vragen kunt u hem mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bijbel

KinderKerstfeest2018