Wie zijn wij?
Werkgroep Elim is een initiatief vanuit de kerkelijke gemeente “De Schuilplaats” in Enschede-zuid. De werkgroep zet geloof en woorden om in daden en wil echt iets doen voor de medemens.
Geïnspireerd door het geloof in de Here Jezus Christus, is de voedselhulp opgezet.

De werkgroep Elim  biedt materiële en immateriële steun aan gezinnen, alleenstaanden en ouderen die niet de luxe hebben om te kunnen kiezen voor een leven boven het bestaansminimum.

De werkgroep bestaat geheel uit vrijwilligers en houdt zich bezig met het inzamelen en verspreiden van voedselpakketten.

“Mag het een ietsje meer zijn?”
Vanuit onze identiteit willen wij, naast de genoemde voedselpakketten, de ontvangers "ietsje meer” aanreiken. Dit doen wij d.m.v. het kleinste onderdeel van elk voedselpakket: een kaartje  waarop een tekst vanuit de Bijbel staat afgedrukt.

De Here Jezus heeft het zelf zo verwoord in Mattheus 4 : 4 "De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God".

Waarom werkgroep Elim?
Door de komst van de euro, de oplopende werkloosheid en de bezuinigingen op de sociale uitkeringen, is het aantal mensen dat onder het bestaansminimum leeft drastisch toegenomen. Uitkeringsgerechtigden en mensen met een minimuminkomen kunnen steeds moeilijker het hoofd boven water houden. Een flink deel van deze mensen komt in aanraking met schuldhulpverlening. Juist deze mensen kunnen steun vinden bij de voedselhulp van de werkgroep Elim.

Voor wie?
De voedselpakketten, die maandelijks éénmalig verstrekt worden, zijn bedoeld als tijdelijke noodhulp voor mensen die voor korte of langere tijd financieel echt niet rond kunnen komen. Om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor een pakket wordt rekening gehouden met het besteedbaar bedrag dat overblijft na aftrek van de kosten van huur, energie en verzekeringen.

Aanmelden
Een van de voorwaarden voor de steun van de werkgroep is dat de mensen contact hebben met een kerkelijk/pastorale werker en/of begeleid worden door een instelling als maatschappelijk werk, reclassering of schuldhulpverlening.

Bij uitzondering kan hiervan worden afgeweken. Het voedselpakket is een steun in de rug tot er een oplossing is gevonden voor de noodsituatie. Denkt u in aanmerking te komen voor een voedselpakket, dan kan uw hulpverlener, uiteraard in overleg met u, bij de werkgroep Elim hiervoor per mail een aanvraag indienen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.