XieIn het vorige nummer van gemeenteleven heb ik onder hetzelfde kopje eenstukje geschreven over het voornemen van XiE om de maand november uit te roepen tot missiemaand.

In de diverse, bij XiE aangesloten kerken in Enschede, gebeurt er van alles op het gebied van zending en evangelisatie. Tijdens de novembermaand wordt hierbij in het bijzonder stilgestaan. De bedoeling van dit project is om kennis te nemen van de zending- en evangelisatieactiviteiten van de verschillende kerken om elkaar hiermee te bemoedigen, aan te moedigen en als christenen van verschillende kerken de onderlinge band in Christus te ervaren en te versterken.

Het gezamenlijke doel is:

“Hoe kunnen we Christus in onze stad bekend maken?”

Ik schreef al dat het voor onze gemeente niet mogelijk is om drie zondagen in november stil te staan bij dit thema omdat we met gastsprekers te maken hebben.

Waar we wel deel aan kunnen nemen en ook een rol kunnen spelen is de slotbijeenkomst op zaterdag 24 november.

Van het programma op die dag is inmiddels meer bekend en ook wat er van onze gemeente die dag gevraagd wordt.

Programma van de slotbijeenkomst op zaterdag 24 november in Prismare.

vanaf 15.45 uur: zaal open
16.00 tot 17.00 uur: buikspreker en goochelaar Matthijs Vlaardingerbroek
17.00 tot 17.30 uur: koffie/thee en een kijkje nemen bij evangelisatieprojecten van de diverse aangesloten kerken
17.30 tot 18.30 uur: gezamenlijke maaltijd
19.30 tot 18.45 uur: inloop viering met Rutger en Natalja
18.45 tot 19.15 uur: viering
19.15 tot 19.30 uur: pauze met koffie/thee
19.30 tot 21.00 uur: spreker en ontmoeting (spreker nog niet bekend)
21.00 tot 21.30 uur: afsluiting met hapje en drankje

 

Welke rol kunnen wij als Schuilplaats spelen tijdens deze bijeenkomst?

Er is heel veel te doen voor de vrijwilligers om deze dag te laten slagen. Uit de vele werkzaamheden hebben wij als Schuilplaats de volgende taken toebedeeld gekregen:

* voorbereiden maaltijd en koffie van 14.00 uur tot 17.30 uur

* koffie zetten en serveren van 18.00 uur tot 20.00 uur

* toetjes serveren van 18.00 uur tot 18.30 uur

Voor bovengenoemde taken zijn totaal drie tot vier vrijwillig(st)ers nodig, die deze taken gaan uitvoeren met vrijwilligers uit de andere kerken. Dit biedt teven de mogelijkheid leden van andere kerken te leren kennen.

Als u uit het bovenstaande lijstje een keuze wilt maken, wilt u dat dan z.s.m. aan mij doorgeven, bij voorkeur via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ik kan de namen van onze vrijwilligers dan doorgeven aan de organisatie.

Daarnaast wordt er van ons verwacht dat wij ons bij een statafel presenteren met een evangelisatieactiviteit van onze gemeente. We hebben gekozen voor Elim, een heel concreet en aansprekend evangelisatieproject.

We hopen dat we vanuit de Schuilplaats mogen rekenen op een ruime belangstelling. Natuurlijk hoeft u niet de hele dag aanwezig te zijn. Kies een onderdeel van het programma waarvoor u een speciale belangstelling hebt of een tijdstip dat u het best schikt, vergeet vooral het kinderprogramma niet.

Ik zie met u uit naar een gezegende dag waarin we met leden van diverse Enschedese kerken de verbondenheid in de Here Jezus zullen ervaren en elkaar kunnen bemoedigen in deze tijd waarin helaas juist de verdeeldheid tussen mensen de meeste aandacht krijgt.

Namens XiE,

Jan Noordman.