emailverzonden  

 

Uw bericht zal naar de betreffende contact-persoon worden verstuurd!
Deze zal zo spoedig mogelijk reageren!

 met vriendelijke groeten,
webmaster 'de Schuilplaats'

We zijn afhankelijk van uw gaven!
Hieronder volgt een lijst van artikelen die we voor het samenstellen van een goed gevuld voedselpakket nodig hebben.
Voedselpakket

  • Rijst, blik ragoût, macaroni, spaghetti, bami, macaroni en spaghetti-mix, pakjes nasi/bami mix, aardappelpuree, pot of blik groente, appelmoes, aardappelen, juspoeder, blik of pakjes soep, bouillonblokjes, blik soepballetjes, blikje knakworst, blikje smac, rookworst, gehaktkruiden, zonnebloem-of olijfolie, ketchup, curry, mayonaise, frites-saus, bloem, ranja, pakken of flessen drinken, margarine, bakboter, pindakaas, jam, appelstroop, chocopasta, hagelslag, thee, koffie, koffiemelk, houdbare melk, chocomelk, suiker, koekjes, ontbijtkoek, crackers, Sultana ’s, Liga-Evergreen, tandpasta, wasmiddel, douchegel, shampoo, toiletpapier, keukenrol, afwasmiddel, schoonmaakmiddel, allesreiniger, luiers, baby-doekjes, babyolie, babywasgel en babyshampoo.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

     

De voedselpakketten dienen zelf te worden afgehaald. 1 keer per maand is op de donderdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur hiervoor de gelegenheid in kerkgebouw de Schuilplaats Hertmebrink 8 te Enschede-Zuid.

Werkgroep Elim zoekt vrienden

De werkgroep ontvangt tot nu toe vooral sponsoring in natura.

We ontvangen de producten vooral van leden vanuit onze kerkelijke gemeente de Schuilplaats. Maandelijks brengen zij de producten in. Naast producten die de gemeenteleden schenken ontvangen we ook graag artikelen van mensen en organisaties  die zich door dit initiatief aangesproken voelen.
Maar de werkgroep heeft niet alleen behoefte aan hulp in natura. Wij zijn ook op zoek naar sponsors die ons financieel willen ondersteunen. Uw bijdrage wordt direct gebruikt  ten gunste van onze doelgroep. 

Iedere bijdrage is welkom. Of u nu één euro kunt missen of  meer.

Wilt u regelmatig een vast bedrag of eenmalig sponsoren aan werkgroep Elim, dan kunt u dat doen door dit over te maken naar:

 IBAN banknummer : NL09RABO0317232282 

Gemeente van Gedoopte Christenen Enschede   
o.v.v. “Elim” Voedselpakketten

(giften zijn fiscaal aftrekbaar)

Wie zijn wij?
Werkgroep Elim is een initiatief vanuit de kerkelijke gemeente “De Schuilplaats” in Enschede-zuid. De werkgroep zet geloof en woorden om in daden en wil echt iets doen voor de medemens.
Geïnspireerd door het geloof in de Here Jezus Christus, is de voedselhulp opgezet.

De werkgroep Elim  biedt materiële en immateriële steun aan gezinnen, alleenstaanden en ouderen die niet de luxe hebben om te kunnen kiezen voor een leven boven het bestaansminimum.

De werkgroep bestaat geheel uit vrijwilligers en houdt zich bezig met het inzamelen en verspreiden van voedselpakketten.

“Mag het een ietsje meer zijn?”
Vanuit onze identiteit willen wij, naast de genoemde voedselpakketten, de ontvangers "ietsje meer” aanreiken. Dit doen wij d.m.v. het kleinste onderdeel van elk voedselpakket: een kaartje  waarop een tekst vanuit de Bijbel staat afgedrukt.

De Here Jezus heeft het zelf zo verwoord in Mattheus 4 : 4 "De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God".

Waarom werkgroep Elim?
Door de komst van de euro, de oplopende werkloosheid en de bezuinigingen op de sociale uitkeringen, is het aantal mensen dat onder het bestaansminimum leeft drastisch toegenomen. Uitkeringsgerechtigden en mensen met een minimuminkomen kunnen steeds moeilijker het hoofd boven water houden. Een flink deel van deze mensen komt in aanraking met schuldhulpverlening. Juist deze mensen kunnen steun vinden bij de voedselhulp van de werkgroep Elim.

Voor wie?
De voedselpakketten, die maandelijks éénmalig verstrekt worden, zijn bedoeld als tijdelijke noodhulp voor mensen die voor korte of langere tijd financieel echt niet rond kunnen komen. Om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor een pakket wordt rekening gehouden met het besteedbaar bedrag dat overblijft na aftrek van de kosten van huur, energie en verzekeringen.

Aanmelden
Een van de voorwaarden voor de steun van de werkgroep is dat de mensen contact hebben met een kerkelijk/pastorale werker en/of begeleid worden door een instelling als maatschappelijk werk, reclassering of schuldhulpverlening.

Bij uitzondering kan hiervan worden afgeweken. Het voedselpakket is een steun in de rug tot er een oplossing is gevonden voor de noodsituatie. Denkt u in aanmerking te komen voor een voedselpakket, dan kan uw hulpverlener, uiteraard in overleg met u, bij de werkgroep Elim hiervoor per mail een aanvraag indienen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.